Nyheter

noimage

V. Freidenfelda, Brandenburg Cup + treningssamling Tyskland
Det har vært mye som har skjedd de siste ukene, så jeg kjører et lite sammendrag av min siste mnd her!

V. Freidenfelda (Turnering i Riga, Latvia, 13 nasjoner)

Jeg var den eneste norske bryteren på guttesiden som fikk dra på denne turneringen, noe jeg følte var litt stort. Jeg klarte vekta ned til 98kg uten problem. Fredag ble det en kort treningsøkt,så innveiing. Lørdag var kampdag.I første kamp møtte jeg min kjenning fra Litauen, Romas Fridrikas. jeg tapte mot han i EM-bronsefinalen i fjor. Vi har møttes 3 ganger, og jeg har tapt 2 av kampene. Men denne kampen gikk jeg inn og styrte. Etter ca 30 sekunder slo jeg en mare, og vant på fall. Da skjønte jeg at denne turneringen kom til å gå bra. I 2. kamp møtte jeg Krogzag,Polen, også en bryter jeg har kriget mye med. Det ble en lett seier på teknisk overlegenhet etter 4minutter. Semifinalen gikk mot Georgiske Kirtshkalia, en bryter jeg slo i 1/16 finalen i fjorårets VM. Jeg visste jeg kunne knekke han på kondisen, og det gjorde jeg. Vi gikk nesten fulle 6minutter, førjeg kontret et løft og la han på fall. Finalen gikk mot en annen bryter fra Polen, som jeg aldri har møtt før. Jeg var sliten og det var min 4.kamp på 1 1/2 time. Det var 0-0 til pause, men jeg klarte å pushe han ut av matta i 2.periode, og vant kampen med 1-0. Alt i alt var dette en bra turnering,og jeg hadde full kontroll i alle kampene bortsett fra finalen. Men jeg er veldig fornøyd med turneringen, da jeg både slo EM og VM medaljører fra i fjor uten problemer.

Brandenburg Cup

Denne tøffe turneringen i Frankfurt Oder, Tyskland, har jeg deltatt på 1 gang før, i 2012. Da tok jeg en sølvmedalje etter et jevnt og bittert finaletap mot Verdensmesteren fra Litauen. Jeg visste ikkehva som ventet meg i år, men hadde håp om at russerne skulle dukke opp, noe de ikke gjorde i år.. Innveiinga og en kort økt på fredagen bekreftet at formen min var heltokei, selv om jeg var smålig tung i kroppen. Lørdag var nok en gang kampdag. I første kam møtte jeg Kroatia, som jeg ikke kjente til,men som jeg visste jeg kom til å slå. Det ble en grei 1.kamp, full kontroll og seier på teknisk overlegenhet etter ca 2 minutter. Jeg var klar for semifinale mot Hviterusseren, Avramtsov, som jeg har tapt for før, men også slått under VM i 2011. Jeg tok styringa i kampen med en gang, og tok ledelsen etter ca 20 sekunder. Jeg kjørte han passiv, og ned i parterre. Der ble det et løft etterfulgt av fallseier. Også denne kampen vant jeg kjapt, klokka viste 1.45. Jeg var klar for finale mot tyske Etka Sever.En bryter med EM bronse fra Cadet i 2012, og som jeg kjente til fra før. Jeg var fullt fokusert, og nervøsiteten var borte. Jeg gikk på matta og tok det første steget frem, kontret ethodefall og hadde tyskeren i fallspress.Jeg slapp opp og gikk rett på løft. 8-0, seier på teknisk overlegenhet i løpet av 29 sekunder.Jeg følte meg helt rå.Det var utrolig deilig å vinne denne turneringen, og få bekreftet at jeg er i verdenstoppen i Junior, etter å ha vunnet alle kampene så lett som jeg gjorde. Jeg gleder meg rett og slett til EM og VM!

Treningssamling Frankfurt Oder

Vi ble igjen i frankfurt Oder etter turneringen, og hadde en 5dagers samling med det tyske,rumenske, finske og danske landslaget. Det ble 8 tøffe bryteøkter, 1 løpeøkt  og en knallhard sirkeltrening. Jeg hadde en dag hvor jeg ikke var fullt så opplagt, men tok det igjen de neste dagene. Nå er jeg tilbake i Oslo. Her blir det 3 rolige dager, etterfulgt av 4harde lkter på tirsdag og onsdag. Deretter går turen hjem til Kristiansund på påske"ferie". Det blir 4dager med egentrening, og det skal bli godt å styre litt selv. Kroppen er sliten og ødelagt etter en hard uke i Tyskland, så det blir godt å få litt kvalitetstid med familie, venner og ikke minst braatt-gjengen!

God Påske!

Publisert 12.04.2014 Skriv ut artikkelen Bookmark and Share

Reporter :  admin
Source : 


  • x
  • x