Nyheter

noimage

Golden Grand Prix Hungary og Senior NM
Her kan du lese litt om mine 2 uker i Ungarn samt helgas Senior NM.

Treningssamling og Golden Grand Prix i Ungarn

Jeg har altså vært 2 uker i Ungarn med seniorlandslaget. Vi har holdt til på det Olympiske Sentret i Tata, et lite tettsted 1 time unna Budapest. Selv om standarden her ikke kunne sammenlignes med Olympiatoppen, så var det helt greit. Vi var tross alt ikke der for å kose oss. Påprogrammet stod hovedsaklig brytetrening, og dette var en "sparringssamling" hvor det kun var matching ogkamper. Vi var 10 brytere i samme vekt på samlingen,så det var ikke mangel på treningspartnere! I tillegg kjørte vi noen styrkeøkter, rolig løping og svømming. Etter 11 dager treningssamling, dro vi videre til Szombathely, hvor Golden Grand Prix Hungary arrangeres hvert år. Dette er en Verdenscup, hvor de 8 beste kvalifiserer seg til Verdenscup finalen i Baku, Azerbaijan, senere i år. Vi var 15 brytere i vekta. I første kamp møtte jeg en "kjenning" fra Finland, som også fortsatt er juniorbryter. Vi har kriget en del ganger, men han måtte dessverre trekke seg pga en skade jeg påførte han på et stevne i Romania i fjor sommer. Jeg var klar for 1/4 finale. Her møtte jeg Timocini fra Italia, en svært erfaren og rutinert bryter med OL deltakelse i 2012. Jeg slo han greit på treningssamlingen, men han hadde lest meg og var forberedt på brytingen min. Han slapp meg ikke inn i sitiuasjoner,og dermed ble det et 4-0tap.Timocini endte til slutt på 3.plass. Jeg tok dette stevnet som læring, og trening, men var likevel litt skuffet, det er man alltid. Selv om jeg følte meg bra, fungerteikke kroppen. Sånn er det iblant.

Senior NM

Jeg reiste direkte hjem til Kristiansund etter Ungarn, for å forberede meg på helgas Senior NM. Vi kjenner kroppen min så godt nå, at vi vet hva som må til for å spisse formen de siste dagene, selv etter en tøff samling. Det ble rolige, korte økter,med litt hurtighet. På fredag var det avreise til Tromsø, Nordens Paris. Jeg visste på forhånd hvem det kom til å stå mellom i finalen. Så jeg fokuserte kun på denne kampen. Nemlig mot treningspartneren min Marthin Hamlet Nielsen. Vi trener sammen to ganger hver dag, og kjenner hverandre ut og inn. Jeg vet Marthin er hakket bedre enn meg, men det kom til å bli spennende å endelig få prøve seg! Vektreduksjonen fra 102kg ned til 98kg gikk helt fin, og det har blitt noe jeg har full kontroll over. Etter en kort økt og innveiing, ble det pizza med klubbkompisene, etterfulgt av påskeegg og cola på rommet, noe må man unne seg! Dagen etter var det gameday. I første kamp møtte jeg en gjevngammel bryter fra Narvik.dette ble ikke noe tøff match,og jeg vant enkelt med 10-0 etter i underkant av 1 minutt. I andre kamp skulle jeg møte Roy B Andersen fra Urædd.En erfaren og rutinert bryter, som er flere ganger verdensmester for veteran. Jeg slo Roy B i en tett kamp i Senior-NM finalen i 2012, og var smålig nervøs. Kampen gikk overraskende greit, og jeg vant på teknisk fall 1 minutt ut i 2.periode, og var klar for finale! Da var det klart for kampen brytenorge har "ventet" på i 2år. Det ble en tett kamp, over full tid.Jeg hadde noen grepsforsøk men mislyktes. Klarte å score poeng i siste delav kampen,selv om jeg var helt utslitt, noe jeg er veldig fornøyd med. Men Marthin var den beste bryteren, og jeg måtte se meg slått 3-1. Men jeg var likevel fornøyd, og jeg vet jeg fortsatt har mye å gå på. Det er viktig at vi gjør hverandre bedre hele tiden! Nå er det noen dager her i Oslo, selvsagt 2 økter daglig, en fysisk økt med løping/styrke og en brytetrening.På torsdagskvelden får turen hjem til Kristiansund for en langhelg, og jeg gleder meg til å være sammen med venner og familie! Satser påå få litt motivasjon for de neste månedene. Det blir selvfølgelig 2 økter daglig hjemme også! 

Fremover:

21.-23. mars: Freidenfelda Cup, Riga, LAT. 

28.-30. mars: Junior NM, Kolbotn, NOR

04.-14. april: Brandenburg Cup, Frankfurt Oder, GER (+Treningssamlig)

 

Har forresten også fått kontrakt i den tyske bryteligaen Bundesliga! Jeg skal bryte for klubben Luckenwalde i 98kg, noe jeg er veldig spent på! Kommer nok mer om dette senere! 

Publisert 11.03.2014 Skriv ut artikkelen Bookmark and Share

Reporter :  admin
Source : 


  • x
  • x